Natteravne besøgte Street Pastors...

Natteravne besøgte Street Pastors...

03-06-2014

...i Manchester Cathedral

Som led i det spirende internationale Natteravne-samarbejde, var vi inviteret til at deltage i Street Pastors Practitioners Conference, som blev afholdt i Manchester Cathedral 29.-31. maj.

Mange højt profilerede personer fra offentlige myndigheder, politi og kirkelige samfund holdt taler, fortalte case stories - ofte ganske udfordrende på grund af skotske og andre accenter, og der blev der bedt en masse bønner og sunget med gospelagtig stemning med hænderne strakt mod himlen.....


På billeder ses Janne Lundholm fra Stiftelsen Nattvandring.nu, Les Isaac fra Street Pastors og Erik Thorsted fra Natteravnene foran Manchester Cathedral.

Værdien af den frivillige indsats blev fremhævet atter og atter - både fra de engelske Street Pastors, som dækker fra Jamaica til Ghana, de svenske Nattvandrere, som også var repræsenteret og de danske Natteravne.

På scenen i Manchester Cathedral havde Sekretariatschef, "Sir Erik", den noget uvante opgave, at fortælle om det danske Natteravne koncept fra talerstolen, og ved lidt hjælp fra oven da præsentationen skulle skiftes, blev det en tale med de helt store klapsalver til følge.


Vi kan jo kun give dem ret! Oversættelse:"35.000 Natteravne i Danmark. Så mange! Måske er det fordi de har cool jakker?"

Vi havde benyttet lejligheden til at henlægge et SeniorInstruktør kursus til Manchester, så "de gule" lyste op, både i katedralen, i workshops sammen med Street Pastors samt på de ture i natten, der var planlagt sammen med 150 blåklædte Street Pastors.

Ud over Natteravnenes egen gule jakke blev de udstyret med en vest med skriften "Street Pastors Observer" så ingen var i tvivl om hvem der var hvem.

Lørdag formiddag havde Tony Winther fra Street Pastors arrangeret en bustur til et større område, som tidligere var et stort bandeopdelt distrikt med skyderier ofte og mange mord.

Tony, som selv for år tilbage havde været en del af miljøet som bandeleder med salg og brug af stoffer, fortalte om de ændringer der var sket inden for specielt de seneste 3 år med nedrivning, op- og ombygning, samt ændring af hele holdningen blandt indbyggerne. Alt sammen i samarbejde med politiet, kommunen, kirken og sociale organisationer.

Den egentlige kovending kom, da en 14-årig helt uskyldig dreng, som var på vej hjem fra den lokale klub, blev skudt ned. Da fik beboerne nok af miljøet.


Hele holdet takker af for denne gang....